Studio Jeroen Schoots | 0-energiewoning
Studio, Jeroen, Schoots, architect, architectuur, gebouwen, ontwerp, Utrecht, Amersfoort
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

0-energiewoning

Duurzaam en karaktervol
Datum

22 juli, 2015

Categorie
Architectuur
Tags
duurzaam, energie, woningen
Over dit project

De taps toelopende kavel wordt geaccentueerd door een bijzondere maar toch ingetogen woning.  De woning is, door zijn materialen aan de straatzijde met rode baksteen, een referentie voor de omgeving. De benedenverdieping wordt een bijzondere plek. De beton, als een stevige basis, zorgt voor beschutting maar ook voor karakter.­ Deze (uitmuntend geïsoleerde) massieve basis draagt bij aan de duurzaamheid van de woning. Door lage temperatuur verwarming toe te passen, opgewekt met een luchtwarmtepomp, blijft de basis op een constante temperatuur. Hierdoor zijn de energievraag en stookkosten minimaal, is het comfort hoog en de woning compleet duurzaam. De terug liggende pui in de tuinkamer voorkomt in de zomer direct zonlicht en daarmee teveel opwarming . In de winter met een lage zon komt deze er juist wel, wat bijdraagt aan de verwarming.