Studio Jeroen Schoots | Ontwikkeling historische moestuin
Studio, Jeroen, Schoots, architect, architectuur, gebouwen, ontwerp, Utrecht, Amersfoort
15607
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15607,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Ontwikkeling historische moestuin

Categorie
Architectuur, Duurzaamheid, Herbestemming, Transformatie
Tags
clt, duurzaam, massief houtbouw, monument, natuur
Over dit project

De Hoorneboeg ligt als een mysterieuze heuvel op de Hoorneboegse Heide. De Buitenplaats krijgt in 2018 een nieuwe invulling als Culturele Buitenplaats, met aandacht voor cultuur, natuur en spiritualiteit. In de Tuin is het deelgebied van de voormalige tuinmanswoning. Het bestaat uit een ensemble van gebouwen en een voormalige moestuin, dat samen een gemeentelijk monument vormt. De tuinmanswoning, de houten schuur, stenen schuur, de kas en de moestuin krijgen samen een nieuwe toekomst, te bezoeken voor de bewoners van Hilversum. De monumentale tuinmanswoning wordt getransformeerd tot restaurant en de kas wordt vanuit een ruïne opnieuw opgebouwd. Er worden 2 massief houten woningen gerealiseerd en volledig energie efficiënt met ecologische materialen uitgevoerd.